Muziek Verhaal Zappa.com LemonTree Contact
Disconnected Synapses
16 juni 1992
a beat the boots release

  1. Penis Dimension
  2. The Air
  3. Dog Breath/Mother People
  4. You Did't Try to Call Me
  5. King Kong
  6. Who Are the Brain Police?

------------------------------------------------------------

Frank Zappa: guitar/vocal 
Jean-Luc Ponty: violin 
Mark Volman: vocal 
Howard Kaylan: vocal 
Jeff Simmons: bass 
George Duke: keyboards 
Ian Underwood: keyboards/alto sax 
Aynsley Dunbar: drums

------------------------------------------------------------
recorded at Palais Gaumont, Paris, France - December 15, 1970

-----------------------------------------------------------
‘Beat the Boots’ is een serie cd-uitgaven waarbij Zappa een aantal populaire bootlegs zelf uitbracht. De makers konden daar weinig tegenin brengen. Nu verdiende Zappa er bovendien zelf nog wat aan. Hij nam ze één-opéen over, inclusief ‘artwork’.
Een maand na het concert op 'Tengo Na Minchia Tanta' staat een met de Franse violist Jean-Luc Ponty uitgebreide band op het podium in Parijs. Op het programma vooral ‘oud’ werk. De opener is een wat schreeuwerige Sanzini-Brothers act van Mark en Howie. Ze zetten daarna in met ‘Penis Dimension’ waarbij de song ruw onderbroken wordt door een handhaafactie van Zappa: “Hey you sit down and be quiet this is a teen-age rock & roll program!”. Applaus uit het publiek. Voor zover de educatie. Dan volgen wat ‘hits’ zoals ‘The Air’, ‘Dog Breath’, ‘Mother People’ en ‘You Didn’t Try to Call Me’. Tot hier is het leuk, maar weinig opzienbarend of vernieuwend of de moeite waard gezien de reeks releases rondom deze periode. Ponty is nauwelijks aan zijn snaartrekken gekomen. Dan is het natuurlijk tijd voor de goeie oude ‘King Kong’. Duke zet fiks in en dan mag Ponty los, vervolgens Zappa met gitaar- en Dunbar met drumsolo. Helaas geen solo van Underwood hier. Er zit een wat rommelig eind aan het stuk, maar dat zijn we wel gewend. De set sluit af met ‘Who Are the Brain Police’ en met een vermanend woord van Zappa het pand rustig te verlaten…
Al met al niet een heel bijzondere uitgave in deze reeks verslagen bootlegs, niet kwalitief, kwantitief of auditief. Zenuwtrekje wellicht?


    dutch text 2022 Paul Lemmens © pics etc. ZFT/UMe