Muziek Verhaal Zappa.com LemonTree Contact
At the Circus
16 juni 1992
a beat the boots release

  1. A Pound For A Brown (On The Bus)
  2. Baby Snakes
  3. Dancin' Fool
  4. Easy Meat
  5. Honey, Don't You Want A Man Like Me?
  6. Mother People
  7. Wonderful Wino
  8. Why Does It Hurt When I Pee?
  9. Seal Call Fusion Music
10. Bobby Brown
11. I'm On Duty
12. Conehead

------------------------------------------------------------

Frank Zappa: lead guitar/vocal 
Ike Willis: guitar, vocals 
Denny Walley: slide guitar, vocals
Tommy Mars: keyboards, vocals
Peter Wolf: keyboards 
Ed Mann: percussion 
Arthur Barrow: bass
Vinnie Colaiuta: drums

tracks 6 & 7: 

Frank Zappa: guitar, vocals
Mark Volman: vocals 
Howard Kaylan: vocals 
Jeff Simmons: bass, vocals
George Duke: keyboards 
Ian Underwood: keyboards

------------------------------------------------------------
recorded at Circus Krone, Munich - September 8, 1978, except 6 and 7: recorded at Uddel, Netherlands, June 18, 1970

-----------------------------------------------------------
‘Beat the Boots’ is een serie cd-uitgaven waarbij Zappa een aantal populaire bootlegs zelf uitbracht. De makers konden daar weinig tegenin brengen. Nu verdiende Zappa er bovendien zelf nog wat aan. Hij nam ze één-opéen over, inclusief ‘artwork’.
Als band-on-the-road kom je nog eens ergens, ijshockeystadions, voetbalstadions, casino’s en nu dus ook het circus. Dolle boel daar in circus Krone. Coneheads en Dancing Fools eerst graag en in de nok van het circus de act met de Baby Snakes. Goed, we zitten met deze uitgave in 1978. In de officiële sector voor ‘Sheik Yerbouti’ en dat is te merken aan de setlist. Het geluid is belabberd, fluctueert en er wordt doorheen gekletst. Nog erger is dat het concert halverwege onderbroken wordt door een heel ander concert van een heel andere band met een heel ander geluid. Dan hebben we het over de duizendvoudig uitgebrachte bootleg van VPRO’s Piknik, live in Uddel. Dat deel propellert ons terug naar 1970, de band met Flo & Eddie. Zeker de pauze -act in het circus, maar de ongevraagde intermissie slaat nergens op.
De ‘reguliere’ band van deze cd is rijkelijk vertegenwoordigd, de liedjes ook. Twee ‘nieuwe’ titels staan in de rij: ‘Seal Call Fusion Music’ en ‘I’m on Duty’. De eerste is een wat onduidelijke collage van stemmen. Er is geen touw aan vast te knopen, so what the hey. ‘I’m on Duty’ opent het perspectief van een douanier. Zappa: “And whenever I say that to 'em when I'm going through customs, they always look back at me and they say, "Come on, Frank, tell us the truth. What are you really on? I mean, you can't possibly expect us, with our uniforms and our submachine guns, to think that you're just, I mean, what are you on?" An' I just say, "I'm on duty!" Ze zochten zeker naar drugs, maar dan zitten ze bij Zappa verkeerd, dat weet ieder kind. Toch?
‘At the Circus’ valt zonder enige twijfel in de categorie ‘niet nodig’. Ik snap eigenlijk niet waarom deze in deze serie opgenomen is. Maar ik snap wel meer niet. Eén ding wist ik wel al zeker, ik hou niet van circussen. Dat wordt hier toch maar weer eens bevestigd.


    dutch text 2022 Paul Lemmens © pics etc. ZFT/UMe